Illustratie: Sjoerd de Jong

Professor Karel weet raad (15): Wat steekt er achter het vuurwerkverbod?

Professor Karel dicht de kloof tussen burger en wetenschap met een handige vraag- en antwoordrubriek over de tentakels van de Deep State op internationaal, landelijk én lokaal niveau.  In deze aflevering: welke belangen zijn gediend bij het vuurwerkverbod? 

 

Tekst en illustraties: Sjoerd de Jong

 

Beste professor Karel,

Net als de meeste Nederlanders baal ik enorm van het verbod op vuurwerk aan het eind van dit fucking corona-jaar. Wil die Rutte ons dat nou ook al afpakken? Een mens mag toch wel één keer per jaar uit zijn plaat gaan? En wat is nou helemaal het probleem? Ik heb zelf een neef, die heeft een keer een oog verloren in een Oudejaarsnacht. Hij stond wat te dicht op een megaklapper die we afstaken in een telefooncel. Pats! Nou ja, pech, weet je. Kan gebeuren. Ik heb hem nooit horen klagen (nou ben ik sinds die nacht ook doof aan één oor, maar goed). En we wonen in Scheveningen!

Harry

Okay. Dit is een belangrijke kwestie, waar we het wel even goed over moeten hebben. Ik was namelijk zelf ook verrast door dit besluit van het kabinet. Dat gebeurt me, zoals u zult begrijpen, niet vaak. Hoe komt dat nu? Dan moeten we eerst goed de feiten bestuderen. Kijk, we weten dat de NAVO al jaren aanstuurt op een atoomoorlog met Rusland. De jaarlijkse explosie van vuurwerk waar het volk zich een paar uur aan mag overgeven, moeten we dan zien als een soort generale repetitie, een manier om mensen te laten wennen aan de komende destructie en aanhoudend lawaai. Hetzelfde geldt voor het (volgens goed ingewijde bronnen door de CIA gefinancierde) liedje Eve of Destruction van de zanger Barry McGuire, dat een grote hit werd in 1965, met andere woorden slechts enkele jaren na de Cubaanse rakettencrisis.

Momenteel verkeren we in een vergelijkbare situatie. In feite een veel ergere, al beseffen de meeste mensen dat niet. Ik had daarom van dit kabinet, dat zoals alle Nederlandse regeringen slaafs Washington volgt, eerder verwacht dat men die traditie zou handhaven. Oudjaar zou dan een prelude zijn op het vaccinatie-geweld dat ons te wachten staat als de gefabriceerde corona-pandemie eenmaal achter ons ligt. Maar dat gaat dus niet door. Kennelijk is men er in het Catshuis op het laatste moment voor teruggeschrokken. Het is mogelijk dat dit komt door het onverwachte succes van mijn publicaties en video’s, waarin ik op basis van de feiten aantoon dat we een jaar lang voor de gek zijn gehouden. Er was geen pandemie, dat begint bij steeds meer mensen door te dringen. Ik denk dat men het in Den Haag daarna niet zo’n goed idee meer vond om het volk met vuur te laten spelen.

We moeten dat ook iets breder zien. Kijk, we weten al een tijdje dat het vuur belangrijk is voor de ontwikkeling van de mensheid. Ik heb dat vaker betoogd, niet in van die goedkope kolommen met allerlei meningen maar op basis van harde feiten, zoals de vondst van een 30.000 jaar oude gouden aansteker in een Zuid-Frans grottenstelsel. De socioloog Johan Goudsblom heeft over het onderwerp een aardig boek over geschreven, Vuur en beschaving. Ik had daar zelf toen geen tijd voor door mijn drukke verslaggeving. Maar goed.

Dan uw vraag. Luister, ik kan alleen maar herhalen wat ik al eerder zei: ook dit is een totalitaire maatregel waar men zich tegen zou moeten verzetten. Maar hoe? Het eenvoudigste is natuurlijk simpelweg toch de straat op te gaan en op zijn minst een paar vuurpijlen af te schieten. Het is niet uit te sluiten dat men dan het slachtoffer wordt van Grapperhaus-patrouilles, dat moet men dan wel incalculeren. Een goed alternatief, met een sterk symbolische lading, is om het vuurwerk dan maar binnenshuis af te steken, in de eigen familiekring, liefst met de ramen dicht. Dat geeft een extra effect, zeker in grotere gezinnen, en is een duidelijk signaal dat men de zaken zat is. De Witte Helmen in Syrië hebben hier goede ervaringen mee opgedaan. De woede kan dan vervolgens ook door het opengebarsten raam naar buiten toe worden geschreeuwd.

Het beste is natuurlijk collectief te handelen. Machthebbers zijn daar altijd het bangst voor. Daar bestaan dan ook al plannen voor, begrijp ik van mijn bronnen in de vuurwerkbranche. Zij vertellen mij dat men in Scheveningen, geïnspireerd door mijn actie bij het gemeentehuis eerder dit jaar, met pallets van een bierbedrijf een honderd meter hoog houten beeld wil bouwen van Bill Gates, om dit onder vreugdedansen te verbranden. De vonkenregen die van de instortende Gates over het Binnenhof en de hoofdkantoren van multinationals en banken zal neerdalen, moet men dan zien als een teken dat in het nieuwe jaar de afrekening komt met de financieel-farmaceutische elite.

Bij dit grootse evenement zal ik helaas niet zelf aanwezig kunnen zijn, vrees ik, omdat ik die avond mijn hoeve nog moet dichttimmeren. Dit met het oog op rondschietend vuurwerk van losgeslagen en mogelijk onder invloed van alcohol verkerende wethouders en ambtenaren van mijn gemeente, die op die manier hun gram op mij proberen te halen. Tevergeefs, mijn belangrijke werk zal ook in het nieuwe jaar gewoon doorgaan!

 

Help professor Karel door de winter!

Als je professor Karel wilt bijstaan in zijn eenzame kruistocht tegen de Deep State  en dat  wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Met een grotere bijdrage steun je hem nog veel meer. Zo help je mee de censuur te doorbreken..

Mijn gekozen donatie € -